OM OS - NINETT & MICHAEL

Avlsmål er vigtige – vi er et målrettet welsh cob stutteri med focus på god kvalitet og holdbarhed.

Gennem årene har vi haft mange tanker og holdninger til hvad welsh typen indeholder udover racebeskrivelsen og hvilke værdier vi vægter højere end andet. Blandt andet ønsker vi ponypræg i vores welsh cobs, fronten skal være velrejst og der skal være god nakkefrihed, vi elsker substans i hvilken som helst afskygning, vi vil en stærk overlinie og vi kan godt lide en god, fyldig og kvardradisk bagpart.

Vores avl bærer også nøje præg af de linier som hesten er skabt af. Vi ved at mange har fokus på hingsten til afkommet, men vi mener at hoppen i den grad bør have samme opmærksomhed, udover at hun bidrager med 50 % af genmaterialet så er hun læremester for sit føl indtil fravænning.

Hoppelinier som gør os glade er blandt andet Tapton Rachael, Trevallion Pandora, Gwenllan Sali og Gwenllan blodwen med flere.

Hingstelinier vi elsker er blandt andet: Derwen Railway Express, Cippyn Real Magic og deres fælles far Nebo Black Magic. Hendy Brenin, Trevallion Harry, Trevallion Picasso med flere.

Vores mål er selvfølgelig at fremme avlen, med det bedste avlsmateriale både hvad angår eksteriør og sind, det er et langsommeligt og hårdt arbejde, men det betaler sig at være kritisk og grundig.

I 2018 blev i æret med titlen ‘årets avler’ af Welsh Pony & Cob avlen i Danmark.

For os er det vigtigt, at du føler at du får en lille bid af himlen, når du tager en Adlais pony med dig hjem. Vi forsøger at holde et højt niveau i vores avl, vi giver føllet de bedste betingelser for at være en god ridehest senere i livet, en hest der har lært at være alene, stå bundet og gå i trailer er et must.

Hvert år har vi et lille udvalg af welsh cob føl til salg, du finder dem på salgslisten eller du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og være blandt de første til at de billeder af de små nye vidundere.

VORES HISTORIE

Stutteri Adlais fik sit navn i 2008 da vi registrerede vores første føl Adlais First Edition.

Adlais er Walisisk og betyder Ekko på dansk.

Vores ambition er at vores navn vil lyde som et ekko. Fra mund til mund, i hele verdenen, gennem nye og glade Adlais Welsh Cobs ejere.

Navnet Adlais er ret nemt at udtale, og alligevel finder mange det svært. Det udtales som atlas (kort over verdenen) men blot med i imellem a og s selvfølgelig.

Som så mange andre starter man op i det små.

Vores første cob hoppe var Pennal True Love som Ninett forelskede sig i i 2004.
I det hele taget knuste True Love mange hjerter, i hvert fald det vigtigste hjerte i opbygningen af et stutteri, nemlig Ninetts bedre halvdel Michael. En mand som dengang overhovedet ikke interesserede sig for heste. Han faldt i med begge ben og har lige siden engageret sig på lige fod med Ninett. True Love var en smart cob. Hun var let og med et kæmpe talent for dressur.

Siden da er flere welsh cob kommet til, men også mange har forladt matriklen. Enten fordi de var indlejret for en periode, havde givet os noget at bygge videre på eller fordi de ikke bestod vores høje krav til hvordan vi ønsker en welsh cob i sind og eksteriør.

VORES STALD OG FOLDE

Vi købte i 2013 vores lille gård i landsbyen Allindelille ved Ringsted. Dengang havde stalden været brugt til grise og køer. Der var meget lavt til loftet og der var meget lidt lysindfald i bygningen. Så stalden var den første bygning der måtte igennem en større renovering. Vi fik sænket gulvet, boksvinduerne blev udskiftet med nye og større. Arbejdet kostede blod sved og tårer, men resultatet taler for sig selv. I dag har vi en rigtig dejlig og velfungerende bygning.

I dag tilbyder vi helårs opstaldning samt sæson græsning. Opstaldning tilbydes både hopper og vallaker. Der er græs ad libitum på de 5 hektar græsfolde og læskur. I vinterperioden stilles der wrap ad libitum til rådighed.

Der er rideafstand til ridehus, samt 300 meter til Myrdeskoven som er fyldt med snoede ridestier. Der forventes ingen arbejdskraft, dog må der på regnes opsyn af flokken under ferie.

Helårsopstaldning:  1800 ,- mdr. inkl. moms.
Inkl. wrap ad libitum i vinterperioden.

For interesse kontakt os telefonisk på 27208711 eller skriv os en mail på adlais@live.dk