NINETT & MICHAEL

Vi er et lille men seriøst stutteri med focus på welsh cob avlen.

Gennem årene har vi haft mange tanker og holdninger til hvad welsh typen indeholder udover racebeskrivelsen og hvilke værdier vi vægter højere end andet. Blandt andet ønsker vi ponypræg i vores welsh cobs, fronten skal være velrejst og der skal være god nakkefrihed, vi elsker substans i hvilken som helst afskygning, vi vil en stærk overlinie og vi kan godt lide en god og fyldig numse.

Vores avl bærer også nøje præg af de linier som hesten er skabt af. Vi ved at mange har fokus på hingsten til afkommet, men vi mener at hoppen i den grad bør have samme opmærksomhed, udover at hun bidrager med 50 % af genmaterialet så er hun læremesteren overfor sit føl.

Hoppelinier som gør os glade er blandt andet Tapton Rachael, Trevallion Pandora, Gwenllan Sali og Gwenllan blodwen med flere.

Hingstelinier vi elsker er blandt andet: Derwen Railway Express, Cippyn Real Magic og deres far Nebo Black Magic. Hendy Brenin, Trevallion Harry, Gwenllan Sam, Trevallion Hooch med flere.

Vores mål er selvfølgelig at fremme avlen, med det bedste avlsmateriale både hvad angår eksteriør og sind, det er et langsommeligt og hårdt arbejde, men det betaler sig at være kritisk og grundig.

I 2018 blev i æret med titlen ”årets avler” af Welsh Pony & Cob avlen i Danmark.

For os er det vigtigt at du føler at du får en lille bid af himlen når du tager en Adlais pony med hjem. Vi forsøger at holde et højt niveau i vores avl, vi giver føllet de bedste betingelser for at være en god ridehest senere i livet, en hest der har lært at være alene, stå bundet, gå i trailer er et must.

VORES HISTORIE

Stutteri Adlais fik sit navn i 2008 da vi registrede vores første føl Adlais First Edition.

Adlais er Walisisk og betyder Ekko på dansk

Vores ambition er at vores navn vil lyde som et ekko. Fra mund til mund, i hele verdenen, gennem nye og glade Adlais Welsh Cobs ejere.

Navnet Adlais er ret nemt at udtale, og alligevel finder mange det svært. Det udtales som atlas (kort over verdenen) men blot med i imellem a og s selvfølgelig.

Som så mange andre starter man op i det små.

Vores første cob hoppe var Pennal True Love som Ninett forelskede sig i i 2004.
I det hele taget knuste True Love mange hjerter, ihvertfald det vigtigste i opbygningen af et stutteri, nemlig Ninetts bedre halvdel Michael. En mand som dengang overhovedet ikke interesserede sig for heste. Han faldt i med begge ben og har lige siden engageret sig på lige fod med Ninett. True Love var en smart cob. Hun var let og med et kæmpe talent for dressur.

Siden da er flere cobber kommet til, men også mange har forladt matriklen. Enten fordi de var indlejet for en periode. Havde givet os noget at bygge videre på eller fordi de ikke bestod vores høje krav til hvordan vi ønsker en Welsh Cob i sind og eksteriør.

Hos os ligger vores cobs typisk på et stangmål fra 145-150 cm. Vi har både den klassiske cardigan model, men også en mellemting mellem den tunge cardigan og den lette engelske type er et stort hit her hos os.
Vi lægger blandt andet stor vægt på ponypræg, en god front samt passende dybde.

VORES STALD OG FOLDE

Vi købte i 2013 vores lille gård i byen Allindelille ved Ringsted. Dengang havde stalden været brugt til grise og køer. Der var meget lavt til loftet og der var meget lidt lysindfald i bygningen. Så stalden var den første bygning der måtte igennem en større renovering. Vi fik sænket gulvet, boksvinduerne blev udskiftet med nye og større. Arbejdet kostede blod sved og tårer, men resultatet taler for sig selv. I dag har vi en rigtig dejlig og velfungerende bygning.

I dag tilbyder vi helårs opstaldning samt sæson græsning (indtil 1 oktober). Pladsen tilbydes en hoppe som vil indgå i en flok med andre hopper, føl og ungdyr. Der er græs ad libitum på de 5 hektar græsfolde og læskur. I vinterperioden stilles der wrap ad libitum til rådighed. I .

Der er rideafstand til ridehus, samt 300 meter til Myrdeskoven som er fyldt med snoede ridestier. Der forventes ingen arbejdskraft, dog må der på regnes opsyn af flokken under ferie.

Helårsopstaldning 1800 ,- mdr. inkl. Obligatorisk ”skovkort”

Sæson Græsning 1200 ,- mdr. Inkl. obligatorisk “skovkort”

For interesse kontakt os telefonisk på 27208711 eller skriv os en mail på adlais@live.dk